En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

dissabte, 1 de setembre del 2012

Un coronel de l'Exèrcit amenaça amb una intervenció militar a Catalunya si proclama la independència

ERC demana que el ministre de Defensa doni explicacions al Congrés i Solidaritat reclama el "cessament fulminant" de l'oficial "neocolpista"

El coronel Francisco Alamán Castro ha amenaçat amb una intervenció militar a Catalunya si proclama la independència. "La Constitució deixa molt clar quin haurà de ser el paper de l'Exèrcit davant una situació com la que pretenen els separatistes catalans", ha manifestat en una entrevista amb la web ultradretana Alerta Digital. Després de conèixer aquestes declaracions, ERC ha reclamat la compareixença al Congrés del ministre de Defensa, i Solidaritat per la Independència ha exigit l'arrest de l'oficial.
"¿La independència de Catalunya? Per sobre del meu cadàver". Aquest és el titular de l'entrevista, en què Alamán titlla els sobiranistes catalans de "voltors carronyers" i subratlla: "Espanya no és Iugoslàvia ni Bèlgica. La nostra no és una nació qualsevol i sí una de les més importants que ha donat la història de la humanitat".
"Encara que el lleó sembli adormit, que no provoquin gaire el lleó, perquè ja ha donat proves sobrades de la seva ferocitat al llarg dels segles. Aquesta quadrilla és molt poca cosa si se li planta cara", prossegueix.
"Els militars vam fer un jurament sagrat: complir l'ordenament constitucional que consagra la unitat d'Espanya com a principi irrenunciable. També vam jurar defensar la seva integritat territorial fins i tot amb les nostres pròpies vides", afegeix el militar.

José Antonio i el franquisme

Alamán també afirma que "la base apriorística del nacionalisme català no és cap altra que l'odi a Espanya". A més, el coronel qüestiona que l'independentisme pugui ser majoritari a Catalunya, amb arguments com que "en vida de José Antonio, la Falange va arribar a reclutar més militants a Barcelona que a Madrid" i que "la burgesia catalana que avui abraça la causa nacionalista va ser el sector més fervorosament franquista que hi va haver a Espanya". L'oficial arriba a manifestar que "la situació actual és molt semblant a la del 36, però sense sang".
En relació amb els plans de l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló (Osona) d'aprovar la setmana que ve una declaració d'independència, Alamán sosté que seria "un acte de traïció tipificat clarament al Codi Penal" i que hauria de motivar "la immediata detenció tant de l'alcalde com dels regidors que votin a favor de la proposta".

Resposta d'ERC i SI

La bravata del coronel ha provocat la reacció immediata dels partits independentistes catalans, segons informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN). El diputat d'ERC Joan Tardà ha anunciat que demanarà la compareixença al Congrés del ministre de Defensa, Pedro Morenés, perquè doni explicacions sobre les paraules d'Alamán.
Per la seva part, el secretari general de Solidaritat per la Independència, Uriel Beltran, ha exigit a Morenés "l'arrest immediat" del coronel, d'acord amb el règim disciplinari de les Forces Armades, després que el militar "amenacés públicament Catalunya amb una intervenció militar si opta per la independència". Bertran també ha exigit el "cessament fulminant" del "neocolpista" Alamán per part del Consell de Ministres.

EL PERIÓDICO