En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

dimecres, 2 de maig del 2012

Aguirre insisteix que l'Estat ha fracassat amb Catalunya

La presidenta de la Comunitat de Madrid torna a firmar que el sistema autonòmic econòmicament és insostenible

 La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha insistit avui sobre el fracàs del sistema autonòmic. “L’estat autonòmic es va crear per tractar d’integrar millor Catalunya i el País Basc i aquest objectiu no s’ha aconseguit”, ha declarat en una entrevista a la SER, pocs dies després d’haver proposat el retorn de les competències d’educació i sanitat.

La líder popular de la Comunitat de Madrid també ha insistit que el model autonòmic és econòmicament insostenible i en aquest sentit ha reconegut que “en temps de bonança els governs autonòmics hem fet inversions molt importants”. “Tots sabem que s’ha de reflexionar sobre l’Estat autonòmic”, ha insistit.

Confon mossos amb sindicalistes

Per altra banda, després de les manifestacions del primer de Maig, Aguirre ha pronosticat que “els sindicats cauran com el Mur de Berlín” perquè “estan molt antiquats” i “si no hi ha piquets ni coacció no surten”, ha dit en referència a les manifestacions d’ahir.

L'entrevista també ha comptat amb una pífia d'Aguirre. La presidenta ha criticat la violència d'alguns participants a les manifestacions senyalant una foto de la portada del Periódico en la qual apareixen tres joves amb la cara tapada, aquesta vegada, però eren agents dels Mossos d'Esquadra infiltrats de paisà i identificats per vitar incidents.

EL SINGULAR DIGITAL