En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

divendres, 25 de maig del 2012

L'Estat paga un 50% menys als discapacitats catalans que als d'altres territoris

Fins i tot el PPC qualifica la situació "d'injusta" 

 L'Estat espanyol paga més d'un 50% menys als discapacitats catalans que als de la resta de territoris. Així, per exemple, un discapacitat català rebrà 2.797 euros del Govern central mentre que un gallec en rebrà 10.637, un canari 9.946 o un murcià 6.396.

Dincat, entitat representativa de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, considera "inacceptables" les xifres que es desprenen de la reunió de la Conferència Sectorial d’ocupació celebrada aquest dijous "i que confirmen que Catalunya rebrà un 51% menys per a polítiques d’inserció laboral de persones amb discapacitat".

Dincat, juntament amb Ammfeina (entitat representativa dels centres especials de treball de persones amb trastorn mental) i Actas (entitat representativa del treball amb suport) lamenten "aquesta vulneració d’un dret fonamental per aconseguir la plena inserció social de les persones amb discapacitat, el dret al treball". A més a més, recorda "que s’incompleix la normativa de l’Estat que obliga a subvencionar el 50% del salari mínim interprofessional".

"És molt greu que una persona amb discapacitat a Catalunya tingui menys drets que a un altre territori", afirma la presidenta de Dincat, Rosa Cadenas. Les entitats representatives de les persones amb discapacitat continuaran treballant per aconseguir que es modifiquin aquestes xifres en els diferents tràmits, tant al Congrés com al Senat.

En aquest sentit, recorda que fins i tot la diputada del Partit Popular de Catalunya que va participar a la trobada reivindicativa, del dia 20, Marisa Xandri, va qualificar la situació "d'injusta" i es va comprometre a treballar per redreçar-la. Per part del PPC també va ser present a l’acte reivindicatiu Ángeles Esteller, diputada al Congrés.

Així mateix, recorden que el mateix Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat una moció que instava al Govern català a mantenir els ajuts dels CET d’iniciativa social, assegurant-ne la subvenció del cost salarial fins al 75% del SMI (Salari mínim interprofessional) per als treballadors amb discapacitat amb especials dificultats i garantir els serveis d’inserció a l’empresa ordinària.


E-NOTÍCIES