En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

diumenge, 6 de maig del 2012

Standar & Poor’s confirma l’incessant espoli que pateix Catalunya

Un país que no pot cobrar el que li deuen, és un país en fallida. El mateix informe, S&P destaca la fortalesa econòmica de Navarra i Euskadi 

 La premsa catalana obvia les claus del informe de S&P (El Punt, La Vanguardia, El Periódico, Ara i Tv3)  i no contempla que el mateix informe que posa el deute de Catalunya a un pas del bo porqueria, destaca la fortalesa econòmica de Navarra i Euskadi degut a la seva autonomia fiscal, la solida gestió financera, la seva moderada i baixa carrega del deute i les seves economies altament orientades a les exportacions. Per aquets motius, els seus ràtings són dos escalons superiors al d’Espanya. 

 Catalunya s’enfonsa per l’espoli que pateix de 16.000 milions d’euros

Les dades d’atur del primer trimestre de 2012 ja mostraven les abismals diferencies entre els PPCC i els territoris amb concert econòmic, ara S&P confirma les mateixes abismals diferencies respecte a la qualificació del deute dels governs de Catalunya, Illes i País Valencià i els territoris forals. El informe de S&P confirma que el problema de Catalunya és la dependència del seu principal deutor, Espanya, un deutor que no paga el que deu, i això aboca Catalunya al pou dels bons porqueria.

O independència econòmica o el pou

Malgrat que els grans mitjans de comunicació, patronal, sindicats i bona part dels partits polítics no ho diuen tot, cada cop és més evident que sense independència econòmica no superarem la greu crisi que patim, a Catalunya d’una manera doble, patim la crisi mundial i la local fruit d’un espoli continuat i sense aturador. Mentre en època de bonança tot s’aguanta, en època de crisi la situació es insostenible. I tothom ho sap, mitjans de comunicació, patronal, sindicats i partits polítics, saben que l’espoli que patim és la causa de la greu situació de Catalunya, o ho afrontem d’una vegada per totes o enfonsarem les properes generacions a la misèria.

Què no tenim els catalans, que si tenen els bascos?

Els mitjans de comunicació catalans tenen una gran responsabilitat, i en aquesta noticia de S&P, no han estat a l'alçada, han escrit tots el mateix a partir del que ha escrit l’agencia de torn, seria important fer autocritica.

Els titulars dels mitjans catalans:

El Punt: S&P deixa la nota de Catalunya a un esglaó del bo escombraries

La Vanguardia: S&P rebaja cuatro escalones la nota de Catalunya y la deja al borde de 'bono basura'

El Periódico: S&P rebaja la calificación de Catalunya y la deja al borde de la categoría de 'bono basura'

ARA: Standard & Poor's rebaixa la nota del deute de Catalunya 4 graons, a un pas del bo porqueria

Tv3: Standard & Poor's rebaixa la nota del deute de Catalunya quatre nivells i la deixa al límit de bo porqueria

 

DIRECTE.CAT