En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

dimecres, 30 de maig del 2012

El Govern del PP vol liquidar TV3 i Duran s’hi posa bé

Demà s’inicien els tràmits per donar rang de llei a la privatització de les televisions públiques a l’estat amb el beneplàcit del CiU a Madrid. 

 

“Una vegada més els interessos de la nació resten hipotecats als dels grups de capital -espanyols i catalans- que tenen en el full de ruta fer créixer el negoci a mesura que TV3 es vagi empetitint”, ha denunciat Joan Tardà al seu blog de l’indirecte!cat. El diputat d’ERC al Congrés, assegura que el Partit Popular està fent mans i mànigues per dur a terme la privatització de les televisions públiques autonòmiques i que la llei catalana no podrà aturar el cop perquè amb la última modificació de les lleis que regulen TV3 i Catalunya Ràdio, que van pactar  CiU i PP, ja van aplanar el camí als populars de Madrid.
  
S’inicia el final de la televisió pública catalana

La proposta de modificació de la Ley General de la Comunicación Audiovisual de l’any 2010, que es debat demà dijous al Congrés sense que CiU hagi fet cap esmena a la totalitat, té un doble objectiu; limitar la informació plural i garantir una rendibilitat econòmica als grups de capital afins.

El PP vol imposar un sostre de despesa a les televisions públiques, això implicarà l’ofec econòmic dels ens, i obrir la porta a que els grups de comunicació privats puguin  gestionar les televisions mitjançant fórmules de col·laboració publico-privades o concursos d’adjudicació de llicències. La llei catalana no hi pot fer res i no podrà aturar el cop. Menys encara tenint en compte que s’acaben de modificar les lleis actuals que regulen TV3 i Catalunya Ràdio amb un pacte entre CiU i PP que, de fet, assenta les bases perquè els populars a Madrid puguin adoptar aquesta modificació amb el terreny aplanat,denuncia Tardà.


Amb aquesta llei, TV3 deixarà de ser l’eina de normalització lingüística i de cohesió social que és ara, per passar a ser "l’escenari adient" per al capital privat, tant el nostre com el de fora.
 
Tardà, assegura que els interessos de CiU ja s’han anat veient amb els pactes de les lleis que regulen actualment TV3 i Catalunya Ràdio, i explica, a més, que ja els va bé que els grups privats, afins a CiU, puguin adquirir la televisió pública catalana. S’explica, doncs, per què el grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats amb Duran i Lleida al capdavant, no ha presentat una esmena a la totalitat de la llei i ha guardat silenci en aquest aspecte. Els interessos del capital privat guanyen al servei a la societat.
DIRECTE.CAT