En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

dimarts, 29 de maig del 2012

El PP prepara una ofensiva informativa per falsejar la realitat

Sánchez Camacho vol "trencar els tòpics de la Catalunya oficial" mentre hi ha veus que reclamen una campanya institucional del Govern per explicar el dèficit fiscal

 

El PP està enllestint una campanya amb la queretenen "explicar la veritat" en temes com el pacte fiscal, el sistema financer català, els peatges o el bilingüisme. La cúpula de la formació està preparant una ofensiva informativa perquè estigui apunt per difondre-la després de l'estiu, just quan preveu es produeixi la possible negociació del Govern amb l’estat. Els populars treballen amb el nom de la campanya, que podria ser "dret a saber", per contrarestar la idea del "dret a decidir". Fa mesos que membres de la societat civil i de CDC reclamen al Govern que dugui a terme una campanya institucional per explicar el dèficit fiscal que pateix Catalunya. 
 La campanya, que tindrà entre sis i deu blocs temàtics, vol que els ciutadans coneguin el que pels populars és "la veritat real" sobre alguns dels temes més controvertits i actuals a Catalunya. Així, el PP explicarà la seva versió sobre el pacte fiscal i el sistema de finançament, els peatges a les carreteres catalanes, els bancs i caixes de Catalunya, o el bilingüisme. Tot i que encara està en fase embrionària, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ja s’ha afanyat a difondre la nova. En les properes setmanes, la direcció del PPC seguirà perfilant la campanya, que es preveu que estigui a punt  per poder-la llençar al carrer cap al setembre.

Farà el Govern de la Generalitat una campanya informativa sobre l'espoli que pateix el país?

Per altra banda fa mesos que membres de CDC i de la societat civil catalana reclamen a l’executiu català que posi en marxa una campanya institucional per fer pedagogia sobre el dèficit fiscal i el que es vol aconseguir amb el pacte fiscal. El Govern està legitimat per dur a terme aquesta campanya perquè el pacte fiscal era la peça clau en el seu programa electoral, a més la crisi i la manca de recursos no haurien de ser excusa, fins i tot el govern podria demanar la col·laboració dels mitjans públics i privats i també la col·laboració d’entitats i empreses, perquè aquesta és una qüestió de país. També s’apunta la possibilitat de tramitar una iniciativa parlamentària instant el Govern a portar a terme la campanya.
DIRECTE.CAT