En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

dilluns, 18 de juny del 2012

Jorge Fernández Díez assimila la campanya #novullpagar amb la violència urbana

El ministre de l'Interior espanyol sosté que la el Maig del 68 va convertir la transgressió en un valor positiu

Precisa que la màxima expressió d'aquest fenomen és la ‘kale borroka', que inclou els antisistema, les bandes juvenils i els aficionats radicals

 El ministre d'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha inclòs la campanya contra els peatges #novullpagar entre les diferents formes que pot adoptar la violència urbana.

En la seva intervenció aquest dilluns al fòrum Barcelona Tribuna, el dirigent popular ha propugnat una “nova cultura del civisme” per prevenir la violència urbana i l'incivisme, en totes les seves formes d'expressió.
I és que al seu parer, cal superar el “bonisme” del Maig del 68, que va convertir en un valor positiu la transgressió.
Segons el titular d'Interior, l'“incivisme” pot manifestar-se amb diferents formes que van d'un “grafiti”, que “imposa un missatge”; d'“okupacions”, que “violenten la propietat privada”; de furts i robatoris, que fan el mateix amb “els béns personals”; o d'una “campanya que es nega a pagar els peatges”.
El ministre ha matisat que la pitjor de les formes que pot adoptar aquesta violència urbana és la “kale borroka”, dins la qual n'ha diferenciat tres tipus diferents: “els antisistema, les bandes juvenils i els aficionats radicals”.
A més, ha apuntat que el “paper informatiu” dels piquets sindicals “sembla innecessari” en l'actual cultura de la sobre informació.

EL PUNT-AVUI