En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

dilluns, 4 de juny del 2012

Rajoy no veu que el pacte fiscal sigui ara ni "important" ni "prioritari"

Davant empresaris catalans al Cercle d'Economia

 
El president del Govern estatal, Mariano Rajoy, ha tancat la 28a reunió del Cercle d'Economia a Sitges amb un discurs on ha passat de puntetes pel pacte fiscal que reclama l'executiu d'Artur Mas.
De fet, Rajoy només s'hi ha referit quan ha arribat el torn de preguntes. Arribats a aquest punt, el líder del PP ha assegurat que "en aquests moments hem de concentrar el cent per cent dels nostres esforços en el que és important, en el que és prioritari".
Rajoy ha remarcat, en la seva resposta sobre el pacte fiscal, que "crec que parlar és sempre important; mai no es perd res per parlar. Del diàleg sempre en surt alguna cosa. D'on no surt res és de l'enfrontament, però del diàleg sempre en surt alguna cosa". Però ha deixat clar que les seves preocupacions són unes altres.
El cap de l'executiu central ha recordat que "tots hem d'anar en el mateix vaixell. Nosaltres hem intentat ajudar les comunitats autònomes en una situació difícil".
També ha reblat que "hem creat una línia de crèdit perquè les comunitats autònomes puguin refinançar el seu deute". L'objectiu actual de Rajoy és "sanejar els comptes públics i privats".
Rajoy ha recordat que "el nostre problema principal no és la prima de risc, ni les turbulències financeres, ni la crisi del deute. Es concreta en cinc milions i mig de persones que busquen feina i no la troben", ha afegit.

E-NOTÍCIES