En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

divendres, 22 de juny del 2012

La reforma de la TDT de Rajoy amenaça els canals de TV3

La televisió catalana hauria de renunciar al canal d'alta definició, a canals temàtics o a IB3 i C9


El govern espanyol vol reformar el sistema de televisió digital terrestre per alliberar una part de l'espectre digital en favor de la telefonia de quarta generació, segons Comunicació21. Si bé al principi s'havia pensat en un canvi tecnològic que costaria 800 milions d'euros, la necessitat de reduir el dèficit fa que ara opti per alliberar espai a costa dels múltiplexs que actualment tenen les cadenes. Concretament, el govern espanyol vol reduir els múltiplexs destinats a televisió de deu a set: les televisions autonòmiques en perdrien un, TVE un altre, i les privades un altre.
A cada múltiplex, hi caben de quatre canals de TDT a sis, o dos d'alta definició. Amb aquest repartiment de la reducció, Telecinco, Antena3, Cuatro, La Sexta, Net TV i Veo haurien de prescindir d'un múltiplex entre totes i, per tant, no perdrien capacitat d'emissió.
En canvi, en el cas de Catalunya, que fa servir un dels múltiplexs per emetre en alta definició, la perdria, juntament amb les inversions que ja hi ha fet. L'alternativa de perdre la HD seria de reduir els canals propis i abandonar definitivament l'emissió d'IB3 i Canal9.

VILAWEB