En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

dijous, 19 d’abril del 2012

El Govern del PP no pagarà els 219 milions de l'Estaut

El secretari d'Estat mostra la sentència del TC per negar que tingui cap obligació de liquidar el deute

El secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha assegurat en la Comissió de Pressupostos del Congrés que el govern espanyol no està obligat a pagar els diners de la disposició de l'Estatut per infraestructures.

Beteta ha exhibit la sentència del Constitucional contra l'Estatut per negar que el govern espanyol tingui cap obligació de pagar perquè, segons ha dit, "només està obligat a dotar aquesta mena de partides pressupostàries si hi ha acord".

El secretari d'Estat 'Administracions Públiques també espera que les administracions passin "del compromís al compliment" respecte els seus dèficits i ha deixat clar que l'Estat "podrà arribar, si fos necessari, a la intervenció" d'aquelles comunitats que no compleixin les seves obligacions financeres.

Antonio Beteta ha explicat que el ministeri ha retornat diversos plans d'ajust a algunes comunitats per incloure "ingressos en el seu pressupost que no se suporten amb els pressupostos generals de l'Estat". En aquest grup s'inclouen els 219 milions d'euros que la Generalitat reclama a l'Estat per compensar la falta d'inversions, tal com recull la disposició addicional tercera de l'Estatut.


E-NOTÍCIES