En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

diumenge, 1 d’abril del 2012

No ens fem trampes al solitari: els pressupostos de l’Estat augmenten l’espoli fiscal

Catalunya es queda sense les inversions establertes per l’addicional tercera i, a més, desapareixen del pressupost 50 milions destinats a la llei de la dependència.

Com sol dir el portaveu del govern, Francesc Homs, “No ens fem trampes al solitari” els pressupostos de l’estat aprovats aquest divendres consoliden i augmenten l’espoli fiscal que patim. La reducció de les inversions i el grau d’incompliments dels pressupostos de l’Estat -una tercera part de les partides dels darrers 15 anys no s’executen- agreugen l’espoli que pateix Catalunya. El fons de compensació per les CCAA per la llei de la dependència desapareix, i Catalunya juntament amb Andalusia en són les principals afectades.

Que no ens enganyin amb 219 milions, ens en deuen 11.000, espoli a part

El portaveu parlamentari de CiU i membre puntual de l’executiu català, Duran i Lleida, ja avisa que la seva condició per aprovar els pressupostos és que la partida de 219 milions de l’addicional tercera del darrer anys estigui pressupostada i que. A més es faci un reconeixement de la resta del deute, sí aquestes són les premisses per un suport al govern del PP, tenim un greu problema. L’estat ha demostrat una i mil vegades, amb governs tant del PP com del PSOE, que no compleix. El que dona per un costat ho treu per un altre i cobrant interessos d’usura. El mateix Duran i Lleida ho ha patit al llarg de la seva dilatada carrera a Madrid, tant sols les partides no executades en els darrers quinze anys en els pressupostos generals de l’Estat superant àmpliament el que el diuen serà la major inversió a l’Estat, “Eurovegas.” Que no ens enganyin amb 219 milions. Ens deuen 11.000 milions i reconegut per tots els partits del catalanisme polític.

Dimarts, se sabrà l’engalipada, i alguns s’hi abonaran

En unes hores tot se sabrà, el proper dimarts el ministre Montoro explicarà els pressupostos i les habituals filtracions de certa premsa intentaran explicar-nos la bona tasca del govern popular. No serà veritat, per precedents i per les dades que avui ja s’han fet públiques, i el fet que Espanya ha de corregir el seu greu dèficit, tocarà un cop més que Catalunya i la resta de territoris de parla catalana, País Valencià i ses Illes ho tornin a patir, som territoris d’espoli recurrent. Mani qui mani a Madrid, sigui PP o PSOE, els PPCC paguem la seva festa.

DIRECTE.CAT