En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

dimecres, 25 d’abril del 2012

El Govern es prepara per l’atac de la Brunete mediàtica a Catalunya

Amb un full de ruta intern que anomena “el pla de l’estrebada” vol fer front a l’atac que vaticina rebrem d’Espanya, el xoc de trens està servit.

 El portaveu del Govern, Francescs Homs, en una estrevista a Rac1, ha reconegut que la confrontació amb Espanya no serà clara, serà confusa, i que faran servir embolics, confusió i  arguments contradictoris. Assegura que és un escenari nou per tots i que malgrat Espanya “no ens enviaran els tancs”, faran servir l’arma de la confusió i de la por a la gent amb l’amenaça d’una intervenció, aquestes, segons Homs, “Són els tancs moderns: l’estat de confusió i desànim”.

 Homs ha dit que “Hem de ser conscients que hi haurà una artilleria difamatòria sobre llengua, convivència, etc, i també que “La Generalitat és més feble del que ens havíem pensat: la dependència econòmica de l’Estat és gran, però la fortalesa del poble de Catalunya també.”. De moment titllar a CiU de victimisme, en relació als pressupostos i al deute d’Espanya amb Catalunya, és la tònica general dels mitjans espanyols, d’aquí  que Homs hagi recordat que: “De victimisme, nosaltres res. La cultura de l’esforç i l’austeritat forma part de la nostra manera de ser. A Espanya passa el revés”. Sobre el PP ha assegurat que tot i aconseguir una clara majoria a les urnes, en tres mesos s’han estavellat a Andalusia, on la cultura de l’esforç i l’austeritat s’entén de diferent manera, i ara pateixen perquè tenen eleccions a Galícia i el País Basc.

Una mostra de l’atac amb embolic i confusió la trobem avui mateix al diari El Mundo, que ha recollit la intervenció a Rac 1 d’Homs i ha titulat  “el portaveu del Govern alimenta la por de la intervenció”, malgrat que Homs ha deixat clar a la seva intervenció que:“Compto que no ens intervindran. Treballem des que ens hi vam posar perquè no passi.”

DIRECTE.CAT