En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

divendres, 20 d’abril del 2012

Guerra oberta entre PP i Ciutadans per veure qui odia més el català

La convocatòria d’un acte aquest dissabte contra la immersió lingüística convocat per Ciutadans ha provocat que Sánchez Camacho deixi de dissimular la croada del PPC contra Catalunya


Albert Rivera havia guanyat la partida al PPC amb la convocatòria d’un acte contra la immersió lingüística, conjuntament amb Convivència Cívica Catalana (CCC), l'Associació per la Tolerància, i Ágora Socialista. L’acte ha esta convocat per aquest dissabte al Goya, teatre gestionat pel Grup Focus. El fet, ha obligat al PPC a reaccionar a la desesperada i ahir mateix va anunciar la creació d’una coordinadora per la defensa del bilingüisme, a més de confirmar la seva participació a l’ “akelarre” ultra d’aquest dissabte.
 Dissabte tots els ultres, són pocs, contra la immersió lingüística ocuparan el Teatre Goya

Posats en contacte amb el Grup Focus no hem tingut resposta a una serie de preguntes que els hem formulat: Pagaran per llogar el teatre? quin és el cost? us heu plantejat denegar l'espai a una gent que practica un atac al model educatiu exemple de convivència a Catalunya? Esperem que no toc sigui la pela.

Si rés no ho arregla el festival nacionalista espanyol comptarà amb diferents figures del panorama conservador espanyol de sempre:  Arcadi Espada, Félix Ovejero, Francesc de Carreras, Juan Carlos Girauta o Carina Mejías, l’acte serà presentat per la periodista Alejandra Alloza. El PP ha confirmat finalment la seva presencia oficial amb la diputada Maria José Garcia Cuevas, no és descarta la presencia a darrera hora de la mateixa presidenta Alicia Sánchez Camacho que no s’ha estat d’exhibir l’exigència de que el seu fill pugui gaudir d’una educació fora del model d’èxit de la immersió lingüística.

Ciutadans ha tret la careta al PPC

Sense cap mena d’escrúpols, la Presidenta del Partit Popular s’ha apuntat al festival i ha obert portes i  finestres per recuperar el vessant més radicalment espanyolista del partit, superant en patriotisme espanyol al mateix Vidal Quadres.

CiU té un problema amb aquest PPC

Cada cop CiU té més difícil defensar els acords amb el PP, no solament no paguen els deutes, sinó que els manca la  decència de defensar el model educatiu d’èxit d’aquest país. Si ni tant sols són capaços de complir en uns pressupostos, com podem esperar que ens diguin sí a un pacte fiscal?
DIRECTE.CAT