En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

divendres, 20 de juliol del 2012

El PP reclama partits d'Espanya per TV3, i ridiculitza la selecció catalana

Els populars es queixen que la televisió catalana emeti només els "partits de costellada" de Catalunya

La diputada del PP Marisa Xandri ha demanat avui a la comissió parlamentària de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que TV3 emeti partits de la selecció espanyola, i no ha dubtat a ridiculitzar els de la selecció catalana. Ha criticat que la televisió catalana presti més atenció a "partits de costellada" de Catalunya, quan es produeixen precisament pel boicot que fan els governs espanyols al seu reconeixement.
 
Xandri ha recordat els índexs d'audiència de 'La Roja' durant l'Eurocopa a Catalunya van ser notables, i en aquest aspecte ha reclamat que TV3 retransmeti dimarts el partit amistós de bàsquet entre Espanya i els EUA que se celebrarà al Palau Sant Jordi. "Molts catalans ho agrairan", ha indicat.
 
El president de la CCMA, Brauli Duart, ha deixat clar que tot plegat també és una qüestió de drets televisius, i ha posat com a exemple que Telecinco tenia els de l'Eurocopa.

EL SINGULAR DIGITAL