En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

dilluns, 16 de juliol del 2012

Espanya es retira d'una competició per no enfrontar-se a Catalunya

Una mostra més de la qualitat democràtica i esportiva dels dirigents espanyols, disposats a tot, joc brut inclòs per no perdre

 

Segons publica la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes, Espanya es va retirar del Campionat d’Europa de Twirling per no enfrontar-se a Catalunya. La Selecció Catalana ha estat tercera en aquest campionat celebrat entre el 5 i 8 de juliol a la ciutat belga de Hasselt. Amb una delegació de cinquanta persones, Catalunya va competir en les modalitats d'estil lliure, parelles, equips i grups de les categories júnior i sènior, obtenint uns resultats extraordinaris. La Selecció Catalana ha estat classificada en tercera posició per països, sobretot gràcies als bons resultats en parelles i per equips.
 Espanya joc brut i por a perdre

Segons explica la Plataforma, Espanya va negar-se participar per la participació de la Selecció Catalana, “cal remarcar que en aquesta competició la Federación Española de Baile Deportivo (FEBD) no ha volgut participar-hi pel fet que la Federació Esportiva Catalana de Twirling (FECT) hi ha estat inscrita. La FEBD ha enviat una carta a la World Baton Twirling Federation (WBTF) comunicant que no poden enfrontar-se a Catalunya per una normativa del Consejo Superior de Deportes que ho prohibeix. Una normativa que, com sempre hem remarcat, no té potestat sobre el que regulen les federacions internacionals. La carta, firmada pel president de la FEBD, Luis Vaño, i la delegada del comitè de twirling de la FEBD, Sara Abad, informa que intentaran aconseguir el reconeixement de la WBTF, la qual cosa faria que la FECT deixés de ser-ne membre de ple dret. Amb aquesta carta s'obre un nou front en què caldrà esperar la bel·ligerància de la federació espanyola per expulsar la catalana de la internacional, però des de la Plataforma ProSeleccions i la FECT es treballarà conjuntament per evitar-ho. “

Catalunya joc net i cap por a perdre

El proper repte que està preparant la Selecció Catalana és el Campionat del Món, que es durà a terme del 2 al 5 d'agost a Villebon sur Yvette, prop de París. En aquesta cita esperen seguir amb la bona dinàmica de resultats i millorar la vuitena posició final que van aconseguir en l'anterior Mundial, el 2010 a Noruega.
DIRECTE.CAT