En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

dilluns, 16 de juliol del 2012

La policia espanyola irromp a la seu central dels Mossos

El jutge Joaquín Aguirre creu que la policia catalana li amaga proves, i Puig titlla de "xocant" l'actuació

 El magistrat del jutjat d'instrucció número 1, Joaquín Aguirre, ha entrat avui a la seu central dels Mossos d'Esquadra, el complex Egara, acompanyat d'agents de la policia espanyola per buscar escoltes telefòniques que sospita que li van fer arribar incomplertes. És la primera vegada que la policia estatal entra a les dependències de la policia catalana, saltant la normalitat protocol·lària.

Des de la Direcció General de la policia de Catalunya s'ha subratllat que esperen que aquesta investigació judicial finalitzi com abans millor i han reiterat que mantenen "una confiança absoluta" en els mossos qüestionats. En el cas de corrupció policial 'Macedònia' hi ha una vintena de policies imputats entre membres dels Mossos d'Esquadra, de la policia estatal, de la Guàrdia Civil i de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

El magistrat del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, s'ha personat a la seu central dels Mossos d'Esquadra, el complex Egara, per agafar de primera mà unes escoltes telefòniques. Aguirre compararà les còpies que ha obtingut ara amb les que la policia catalana va fer-li arribar. El jutge sospita que aquestes estan incomplertes.

Protesta de Felip Puig


El conseller d'Interior, Felip Puig, ha assenyalat que li sembla "xocant" simbòlicament la irrupció d'un jutge i de la policia espanyola al complex central Egara.En una entrevista a l'emissora ABC-Punto Radio, Puig ha reiterat la seva "plena confiança" en l'actuació dels agents investigats i dels seus comandaments i ha demanat que la investigació acabi "com més aviat millor" perquè no quedi cap dubte de la actuació dels Mossos.

El conseller, però, ha remarcat que des d'un punt de vista simbòlic la imatge de la irrupció del jutge i dels agents de la policia espanyola a les dependències de la central dels Mossos d'Esquadra és "xocant" i "en aquests moments també complexa", per la situació tensa entre Catalunya i Espanya
.
La Divisió de Mitjans Tècnics dels Mossos d'Esquadra va fer-li arribar a Aguirre, a petició seva, les escoltes que la Unitat Adscrita -que pertany a la Divisió d'Investigació Criminal- va dur a terme per investigar un cas de tràfic de drogues que ha acabat esquitxant a policies de tots els cossos policials. Els DVD's que va rebre d'aquesta Divisió "tenen errors", estan ratllats, segons aclareix en la seva providència el mateix jutge.

Per aquest motiu ha escollit pèrits informàtics de la policia estatal perquè facin noves còpies que compararà amb les que va rebre anteriorment.

EL SINGULAR DIGITAL