En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

dilluns, 9 de juliol del 2012

El PPC critica els "12 milions" atorgats a entitats catalanistes

La Bressola, Òmnium, Escola Valenciana, ACPV, Plataforma per la Llengua i Fundació Jordi Pujol

 La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat que “el Govern de CiU està utilitzant el pacte fiscal com una arma de distracció massiva per no abordar els temes que de veritat preocupen els catalans: la creació d’ocupació, oferir oportunitats i impulsar l’economia”.

La presidenta del PPC ha recalcat que “la prioritat ha de seguir sent la sortida de la crisi i la creació d’ocupació i no que la Generalitat s’enredi en discussions bizantines d’un debat allunyat de la realitat social”.

Respecte la cimera que se celebrarà aquesta setmana, Sánchez-Camacho ha assenyalat que “no pot ser una nova cimera sense resultats: cal que el Govern estigui en disposició de cercar acords per consensuar un model coherent i aplicable”.

En aquest sentit, ha tornat a reiterar la disposició del PPC a millorar el sistema per tal que sigui més just i equilibrat entre el que paguem i el que rebem i ha manifestat que “el PPC intentarà que en la propera cimera i al ple del parlament el debat no es bloquegi per posicions radicals que no van enlloc, més enllà de buscar l’enfrontament i generar victimisme”.

Sánchez-Camacho ha afirmat que “el Govern pot arribar a un acord amb les forces polítiques majoritàries al Congrés i al Parlament per assolir un model substancialment millorat i possible”. Segons la presidenta del PPC, “tots els models que busquin una ruptura amb el nostre marc constitucional i amb la resta d’Espanya estan condemnats al fracàs i per això cal fer propostes ambicioses que es puguin dur a terme”.

Com a exemple d’aquest "malbaratament", la presidenta del PPC ha citat la resolució de Presidència de la Generalitat, de 22 de juny, en la que es concedeixen subvencions per valor de 12 milions si compten amb tot el període compromès.

Entre aquestes subvencions ha destacat: 178.353€ per a l’Associació d’Amics de la Bressola a França, per a despeses de personal docent en el primer trimestre del 2011; 1.432.763€ per a Òmnium Cultural durant els anys 2011 i 2013; 193.050€ per a la Fundació Escola Valenciana; 552.100€ per a Acció Cultural del País Valencià; 419.000€ per a la Plataforma per la Llengua-Col·lectiu d’Esbarzer i 50.000 per a tres projectes d’activitats de la fundació privada Centre d’Estudis Jordi Pujol.



E-NOTÍCIES