En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

dilluns, 16 de juliol del 2012

Els universitaris catalans suportaran l’augment de taxes més elevat de tot l’Estat

Mentre que a Catalunya l’augment pot ser d’un 67%, a Astúries, Galicia, Extremadura i La Rioja han congelat les taxes i a Andalusia casi no és toquen

 

Tant sols Madrid, Canàries i País Valencià augmenten considerablement les seves taxes universitàries però és queden encara lluny de Catalunya, i Castella i Lleó, Castella La Manxa, Aragó i Cantabrià amb augments insignificants. Un altre cop la discriminació que patim a Catalunya afecta a les generacions de futur, és insostenible seguir mantenint un país de primera amb abusos i discriminacions a l’hora de pagar pels nostres serveis. Mentre a Catalunya hem de fer esforços ingents, a molts altres llocs de l’Estat segueix la festa, que lògicament paguem els catalans. Ho diuen des d’Espanya.
 El concert econòmic permet augments insignificants de les taxes universitàries a Euskadi i Navarra

No s’amaguen, ho diuen clarament, “no tenim necessitat d’afrontar augments desmesurats de les taxes universitàries.” Aquesta és una més de les avantatges del concert econòmic, en aquest cas facilitar l’accés a La universitat a les joves generacions.

Sense concert econòmic, Catalunya no pot competir en igualtat de condicions

Són les taxes universitàries, els peatges, els  medicaments, la benzina, que ens costa molt més car, i en plena crisi com l’actual cada dia que passa sense eliminar l’espoli fiscal es perden oportunitats, i mentre a la resta de l’estat encara no són conscients de la crisi, entre altres coses, perquè Catalunya, de moment, finança. 
DIRECTE.CAT