En la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716, es deia:

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Han passat 300 anys des del Decret de Nova Planta i les seves 'Instrucciones secretas', però la voluntat dels governs centralistes de l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa. La diferència és que encara volen que se consiga el efecto, però ha arribat un punt que tant se'ls fot que se note el cuidado.

divendres, 20 de juliol del 2012

El vot del PSC prioritzant el corredor central, va ser premeditat

Pere Macias sosté que els diputats del PSC sabien què votaven quan van donar suport al corredor central

 

 El portaveu de Foment de CiU al Congrés dels Diputats, Pere Macias, ha descartat aquest divendres que els diputats del PSC s'equivoquessin ahir en la votació a favor de la moció de la Chunta Aragonesista per prioritzar el corredor central i ha afirmat que sabien què votaven. Tal i com es va veure al telenoticies vespre, Macias va demanar que es llegís "expressament" el que s'anava a votar en aquell moment, un procediment que, ha comentat el diputat no és habitual. "Quan es llegeix el que es vota, i malgrat això es vota, penso que no és un error. Simplement hi ha una disciplina de vot que és més importants que els interessos de Catalunya", ha dit Macias en declaracions des de Girona.

Macias critica els socialistes catalans per prioritzar la disciplina de vot del PSOE per davant els interessos de Catalunya."Benvingudes les disculpes, sempre s'han d'admetre", ha afegit Macias, que ha mostrat el seu desig que la pròxima vegada els diputats del PSC "votin a favor de Catalunya i no a favor de la disciplina del PSOE".

Aquest dijous a la tarda, el grup del PSC es va disculpar a través d'un comunicat per haver votat a favor d'impulsar l'opció dels Pirineus en un error que el coordinador dels diputats i senadors socialistes catalans a Madrid, Francesc Vallès, va titllar d'"inexcusable".

DIRECTE.CAT